Съставки
-
170 г. черен шоколад, поне 70% какао, начупен на парчета или чиста какаова маса
-
80 г. масло
-
4 яйца, на стайна температура
-
100 г. ксилитол на прах или еритритол
-
1 щипка сол
-
45 г. бадемово брашно
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 160 градуса и пригответе форма за торта, с подвижно дъно и диаметър 20 см. Покрийте дъното с хартия за печене, а стените намажете с малко масло и поръсете леко с какао, за да не залепнат. |
2
|
Разтопете шоколада (какаовата маса) и маслото на водна баня. Оставете настрани да изстине. |
3
|
Разбийте яйцата, ксилитола и солта на пухкав крем. Прибавете шоколадовата смес. Разбъркайте с шпатула. Накрая добавете и бадемовото брашно и отново разъркайте внимателно. |
4
|
Изсипете тестото във формата и печете 20 минути, докато тартът стегне отгоре. |
5
|
Извадете тарта от фурната и оставете да изстине за кратко. Отворете ринга и прехвърлете върху решетка, за да изстине напълно. |
6
|
Сервирайте тарта, поръсен отгоре с малко ксилитол и какао. По желание, добавете лъжица заквасена сметана, топка сладолед или яйчен крем. |
Kоментар