Ягодова торта с шамфъстък

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За основата:
220 г. суров шамфъстък, почистен от черупките
60 г. кокосови стърготини
20 броя фурми, почистени от костилките
За крема:
500 г. ягоди, почистени от дръжките
300 г. кокосов крем/паста, затолен на водна баня
90 мл. кленов сироп
кората на 1 био лимон, настъргана
сокът на 1/2 лимон, изстискан
5 капки етерично масло от лимон на doTerra
За декорация:
пресни ягоди и шамфъстък 
Основни неща

Изпитвах истинско удоволствие, когато приготвях тази торта. В нея има толкова много любов и отдаденост. Създадена е с лекота, спокойствие в душата и вълнение за предстоящия празник. 

Ягодовата торта с шамфъстък е специална, нежна и красива, ароматна и свежа, създадена за рождения ден на моето дете. 

Съставки

Как да приготвим

1

Пригответе форма за торта с подвижен ринг и диаметър 20 см. Покрийте дъното с хартия за печене.

2

За да направите основата смелете в блендер шамфъстъка и кокосовите стърготини на брашно. Прехвърлете смлените ядки в съд и добавете фурмите в блендера. Смелете ги на паста. Може да сложите малко топла вода, за да се смелят по-лесно. Смесете ядките и фурмите и притиснете към дъното на формата. 

3

Блендирайте ягодите на пюре. Смесете ги с течния кокосов крем, кленовия сироп, сока от лимон, настърганата кора от лимон и етеричното масло. Разбъркайте добре и изсипете върху основата.

4

Приберете във фризера за поне 4 часа, за да стегне. Извадете на стайна температура за 1 час преди сервиране. Отгоре украсете с пресни цели и половинки ягоди и натрошен шамфъстък.

Още рецепти с ягоди

Още рецепти с кокосов крем

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече