Съставки
-
За основата:
-
220 г. суров шамфъстък, почистен от черупките
-
60 г. кокосови стърготини
-
20 броя фурми, почистени от костилките
-
За крема:
-
500 г. ягоди, почистени от дръжките
-
300 г. кокосов крем/паста, затолен на водна баня
-
90 мл. кленов сироп
-
кората на 1 био лимон, настъргана
-
сокът на 1/2 лимон, изстискан
-
5 капки етерично масло от лимон на doTerra
-
За декорация:
-
пресни ягоди и шамфъстък
Как да приготвим
1
|
|
2
|
За да направите основата смелете в блендер шамфъстъка и кокосовите стърготини на брашно. Прехвърлете смлените ядки в съд и добавете фурмите в блендера. Смелете ги на паста. Може да сложите малко топла вода, за да се смелят по-лесно. Смесете ядките и фурмите и притиснете към дъното на формата. |
3
|
Блендирайте ягодите на пюре. Смесете ги с течния кокосов крем, кленовия сироп, сока от лимон, настърганата кора от лимон и етеричното масло. Разбъркайте добре и изсипете върху основата. |
4
|
Kоментар