Съставки
-
10-15 ягоди, с дръжките
-
За шоколада:
-
100 г. какаово масло
-
2 с.л. кокосово масло
-
2 с.л. мед или кленов сироп
-
1 ч.л. ванилов екстракт
-
1 ч.л. матча на прах
-
щипка сол
Как да приготвим
1
|
Измийте и добре подсушете ягодите. Иначе шоколадът няма да залепне по тях. |
2
|
Разтопете какаовото масло на водна баня. Оставете го леко да се охлади за 10 минути и добавете кокосовото масло, меда или кленовия сироп и разбъркайте добре, за да може меда да се разтвори (най-добре с малка телена бъркалка). |
3
|
После прибавете ваниловия екстракт, солта и матчата. Отново разбъркайте добре, за да не останат бучки от матчата. Прехвърлете шоколада в малко бурканче. Така лесно ще потапяте вътре ягодите. Оставете настрани да се охлади и да се сгъсти. Може да приберете в хладилник, за да стегне по-бързо, но внимавайте да не стане твърд. (Може да използвате и висококачествен готов бял шоколад, който да разтопите на водна баня. Добавете към него 1-2 с.л. кокосово масло, щипка сол и матчата. Разбъркайте добре.) |
4
|
Вземете една по една ягодите и потопете в матча шоколада. Подредете ги върху пергаментова хартия. Приберете в хладилник, докато дойде време да сервирате. |
Kоментар