Съставки
-
100 г. млечен шоколад, начупен
-
120 г. масло, нарязано на малки кубчета
-
100 г. захар мусковадо
-
1 ч.л. ванилов екстракт
-
2 яйца
-
175 г. заквасена сметана
-
1/2 ч.л. канела
-
200 г. пълнозърнесто брашно
-
1 щипка сол
-
1 ч.л. бакпулвер
-
3 с.л. какао, неподсладено
-
12 броя малки шоколадови яйца или бонбони
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Разтопете шоколада и маслото на водна баня на среден до бавен огън. Разбърквайте постоянно. Оставете настрани да изстине. |
3
|
След това добавете към шоколадовата смес захарта и ваниловия екстракт и разбийте до кремообразна смес. После добавете яйцата, сметаната и канелата и продължете да разбърквате. |
4
|
В отделна купа смесете добре брашното, солта, бакпулвера и какаото. Изсипете към брашното шоколадовата смес и разбъркайте с лъжица, докато всичко се смеси добре. Не бъркайте интензивно, за да останат мъфините меки. |
5
|
Напълнете формичките със сместа. Във всяка формичка поставете по едно шоколадово яйце по средата и притиснете, докато се потопи почти цялото в тестото. Не пълнете формичките до горе. |
6
|
Печете 25 минути. Извадете от фурната и оставете да изстинат за 5 минути. Консумирайте още топли, докато сърцевината им е течна. |
Kоментар