Шоколадови бонбони с червено вино

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

150 г. черен шоколад, нарязан на ситно плюс 50 г. за овалване и украса
150 г. сушени сини сливи
100 мл. червено вино
50 мл. течна пълномаслена сметана
щипка сол
какао за овалване и украса

Алергени

Сметана
Шоколад

Тези шоколадови бонбони са много бързи и лесни за приготвяне. Необходими са само 4 съставки и малко търпение за стягането на шоколада. Сушените сини сливи придават плътна текстура, особено, ако не са ситно пасирани. А шоколадовата обвивка нежно хрупа и се разтапя в устата.

Как да приготвим

1

Пасирайте сините сливи в блендер. Заедно с виното и сметаната ги сложете в малка тенджерка на котлона. На среден огън бъркайте, докато всичко се смеси добре и загрее. 

2

Добавете шоколада и солта и бъркайте, докато шоколадът се разтопи. 

3

Оставете сместа да изстине на стайна температура. Най-добре за цяло денонощие. Така готовите бонбони ще се разтапят по-бавно. Ако се сложи сместа веднага в хладилника, бонбоните ще станат меки и мазни, когато се затоплят.

4

Щом стегне сместа, оформете малки топчета. По желание оваляйте в какао и поръсете с разтопен черен шоколад. 

Още рецепти с черен шоколад