Съставки
-
150 г. черен шоколад, нарязан на ситно плюс 50 г. за овалване и украса
-
150 г. сушени сини сливи
-
100 мл. червено вино
-
50 мл. течна пълномаслена сметана
-
щипка сол
-
какао за овалване и украса
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Добавете шоколада и солта и бъркайте, докато шоколадът се разтопи. |
3
|
Оставете сместа да изстине на стайна температура. Най-добре за цяло денонощие. Така готовите бонбони ще се разтапят по-бавно. Ако се сложи сместа веднага в хладилника, бонбоните ще станат меки и мазни, когато се затоплят. |
4
|
Щом стегне сместа, оформете малки топчета. По желание оваляйте в какао и поръсете с разтопен черен шоколад. |
Kоментар