Съставки
-
120 г. масло, много меко, размекнато на стайна температура
-
60 г. захар мусковадо
-
1 ч.л. ванилов екстракт
-
1 щипка сол
-
1 яйце
-
3 с.л. прясно мляко
-
170 г. пълнозърнесто брашно
-
100 г. фини овесени ядки
-
1 ч.л. бакпулвер
-
20 г. какао на прах, неподсладено
-
40 г. черен шоколад (поне 70% съдържание на какао), нарязан
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В купа разбийте с миксер маслото, захарта, солта и ваниловия екстракт, докато се получи еднородна кремообразна смес. |
3
|
Добавете яйцето и млякото и отново разбъркайте. |
4
|
Над тази смес пресейте брашното, бакпулвера и какаото. Добавете овесените ядки и нарязания шоколад и смесете добре. |
5
|
С помощта на 2 чаени лъжички направете купчинки от сместа. Не е нужно да ги оформяте, оставете ги рошави. |
6
|
Печете бисквитите 15 минути. |
7
|
Извадете от фурната и оставете да се охладят за кратко. След това прехвърлете върху решетка, за да изстинат. |
Всички коментари
Kоментар