Шоколадови бисквити без брашно

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

125 г. бадемов тахан
1 с.л. кокосово масло, разтопено
100 г. кокосова захар
1 ч.л. ванилов екстракт
80 г. какао на прах, неподсладено
2 яйца, леко разбити
1 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
1 пакетче шоколадов чипс

Алергени

Бадеми
Яйца
Шоколад

Тези шоколадови бисквити са едни от най-вкусните, които сме правили. Те са меки, сочни, сладки и не съдържат глутен. Тяхното приготвяне е изключително лесно и бързо.

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе голяма тава, покрита с хартия за печене.

2

В голяма купа смесете тахана, кокосовото масло, захарта, ванилията, яйцата, какаото, бакпулвера и солта. Разбъркайте, докато се получи еднородна и гладка смес. Добавете и шоколадовия чипс. 

3

С помощта на 2 чаени лъжички разпределете сместа в тавата. Получават се около 12 бисквити.

4

Печете 8 минути, докато бисквитите получат мека коричка отгоре. Не препичайте.

5

Извадете от фурната. Оставете да изстинат за кратко. Прехвърлете върху решетка, за да изстинат равномерно. Леко топли са най-вкусни.