Съставки
-
За основата:
-
1/2 ч.ч. лешници или бадеми, смлени в блендер на брашно
-
1/2 ч.ч. овесени ядки (без глутен), смлени в блендер на брашно
-
4 с.л. кленов сироп
-
3 с.л. кокосово масло, разтопено
-
За соления карамел:
-
10-12 фурми, без костилка
-
1 препълнена с.л. лешников или бадемов тахан
-
2 с.л. кокосово масло, разтопено
-
1-2 с.л. кокосово мляко или вода
-
голяма щипка сол
-
За топинг:
-
150 г. черен шоколад, най-малко 70% какао
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В купа смесете смлените на брашно лешници и овесени ядки. Добавете кленовия сироп и кокосовото масло. Разбъркайте добре, докато всичко слепне в една топка. Приберете за 10-15 минути във фризера, за да стегне малко тестото и лесно да се оформя. |
3
|
Извадете тестото от хладилника и разрежете на 16 парчета. Оформете ги като правоъгълници със заоблени краища. Подредете в тавата и печете 10 минути. Не ги оставяйте да добият твърде много загар. Извадете и оставете настрана да изстинат напълно. |
4
|
|
5
|
Разтопете черния шоколад на водна баня. (Водата не бива да докосва дъното на купата с шоколада). Потопете едно по едно всяко барче в шоколада и с лъжица полейте отгоре, за да се покрие цялото. С помощта на вилица вдигнете барчето, премахнете излишния шоколад и прехвърлете върху пергаментова хартия. |
6
|
Най-добре оставете барчетата на хладно, около 16-18 градуса, за да стегне шоколадът. Ако това не е възможно, приберете в хладилник. Съхранявайте на хладно за 3-4 дена. |
Kоментар