Съставки
-
125 г. масло
-
100 г. черен шоколад
-
100 г. захар мусковадо
-
200 г. сладко от смокини, с цели плодове
-
2 яйца
-
150 г. пълнозърнесто брашно
-
1 ч.л. бакпулвер
-
2-3 с.л. сладко от кайсии
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 160 градуса и пригответе форма за торта с подвижно дъно с диаметър 20 см., покрита с хартия за печене. (Аз поставям хартията за печене на дъното на формата, затварям ринга, и после откъсвам излишната хартия. Така е доста по-лесно, вместо да очертавате кръга и после да режете. Разбира се, вземете под внимание размера на формата и поставете хартията за печене така, че да остане хартия и за следващо печене.) |
2
|
В малка тенджерка сложете на котлона маслото и черния шоколад. Разбърквайте, докато се разтопят. |
3
|
Махнете тенджерката от котлона и добавете захарта и сладкото от смокини. Разбъркайте, докато захарта се разтопи. |
4
|
Добавете яйцата и разбъркайте отново. |
5
|
Накрая добавете на 3 пъти и брашното, смесено с бакпулвера. Разбърквайте всеки път, когато добавяте брашното, за да се поеме напълно. |
6
|
Прехвърлете сместа във формата за торта и загладете. |
7
|
Печете 45-50 минути или докато извадите суха клечка от сърцевината. |
8
|
Извадете от фурната и оставете да се охлади за кратко. |
9
|
През това време загрейте на котлона сладкото от кайсии с 2 с.л. вода. Залейте тортата отгоре, за да добие гланц. |
10
|
Оставете да изстине напълно и сервирайте. |
Всички коментари
Kоментар