Съставки
-
2 пакета грахамови бисквити, натрошени на ситни трохи
-
200 г. разтопено масло - гхи или кокосово масло
-
1 щипка сол
-
400 г. гръцки йогурт
-
400 г. сирене рикота
-
300 г. маскарпоне
-
4 с.л. мед
-
5-6 големи сочни праскови, обелени и нарязани на парчета
-
4 с.л. вода
-
2 с.л. мед
Как да приготвим
1
|
В купа смесете натрошените бисквити с маслото и масло сол. Разбъркайте, докато маслото навлажни всички трохи. Изсипете сместа на дъното на тава за торта с подвижен ринг. Притиснете отгоре бисквитите с длани и приберете в хладилника. |
2
|
Смесете всички млечни съставки с меда и разбъркайте добре. Разпределете сместа като втори слой в тавата и отново върнете в хладилника. |
3
|
В малка тенджерка сложете нарязаните праскови с малко вода и мед. Кипнете и варете на тих огън около 20 минути, докато сместа се редуцира леко. Свалете от котлона и оставете да изстине напълно. |
4
|
Полейте чийзкейка със сладкото от праскови. Съхранявайте в хладилник. |
Kоментар