Чийзкейк с праскови и сирене рикота

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

2 пакета грахамови бисквити, натрошени на ситни трохи
200 г. разтопено масло - гхи или кокосово масло
1 щипка сол
400 г. гръцки йогурт
400 г. сирене рикота
300 г. маскарпоне
4 с.л. мед
5-6 големи сочни праскови, обелени и нарязани на парчета
4 с.л. вода
2 с.л. мед

Алергени

Кисело мляко
Сирене
Маскарпоне
Мед
Глутен
Основни неща

Приготвих този чийзкейк за един мой рожден ден. Дори още не беше настъпил напълно сезона на прасковите. Обаче толкова обичам тяхната сочност и цвят, че не издържах. Определено предпочитам чийзкейкове без печене. Така се усеща истинския вкус на млякото, сиренето, пресните плодове, а и на хрупкавите бисквити отдолу. Освен това е супер лесно. 

Съставки

Как да приготвим

1

В купа смесете натрошените бисквити с маслото и масло сол. Разбъркайте, докато маслото навлажни всички трохи. Изсипете сместа на дъното на тава за торта с подвижен ринг. Притиснете отгоре бисквитите с длани и приберете в хладилника. 

2

Смесете всички млечни съставки с меда и разбъркайте добре. Разпределете сместа като втори слой в тавата и отново върнете в хладилника. 

3

В малка тенджерка сложете нарязаните праскови с малко вода и мед. Кипнете и варете на тих огън около 20 минути, докато сместа се редуцира леко. Свалете от котлона и оставете да изстине напълно. 

4

Полейте чийзкейка със сладкото от праскови. Съхранявайте в хладилник. 

Други рецепти с праскови

Рецепти за чийзкейк

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече