Съставки
-
За основата:
-
80 г. фини овесени ядки, без глутен
-
1 ч.л. канела на прах
-
1 ч.л. бурбонска ванилия на прах
-
2 с.л. кленов сироп
-
За крема:
-
250 г. кашу, накиснато в гореща вода
-
1 ч.л. бурбонска ванилия на прах
-
2-3 с.л. кленов сироп
-
За сладкото от боровинки:
-
150 г. горски боровинки
-
2 с.л. кленов сироп
-
2 с.л. нишесте от арарут
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Смесете заедно овесените ядки, канелата, ванилията и кленовия сироп. Разбъркайте и сложете във фурната да се запекат за 10-15 минути, докато станат хрупкави. |
3
|
В каната на блендер сложете накиснатото кашу, кленовия сироп, ванилията и гореща вода (за по-лесно разбиване). Разбийте, докато се получи гладък крем. |
4
|
|
5
|
Сервирайте в чаши, като подредите слой запечени овесени ядки, крем от кашу и сладко от боровинки. |
6
|
Оставете на хладно да изстине и поднесете. |
Kоментар