Съставки
-
За блата:
-
150 г. бяло безглутеново брашно
-
2 с.л. кокосова захар
-
80 г. меко масло, на стайна температура
-
2 жълтъка
-
За плънката:
-
100 г. меко масло, на стайна температура
-
80 мл. мед или кокосова захар
-
3 яйца
-
2 с.л. бадемов ликьор
-
1 ч.л. ванилов екстракт
-
120 г. бадемово брашно
-
пресни смокини, разрязани на две
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Пригответе форма за тарт с диаметър 20 см. и намажете дъното и стените с масло. |
3
|
Загрейте фурната на 180 градуса. |
4
|
Извадете тестото от хладилника и го разточете на тънко, така че да покрие формата за тарт. Използвайте 2 листа хартия за печене, за да не залепне тестото по точилката. Щом разточите тестото, махнете горния лист хартия за печене, поставете отгоре формата за тарт и леко обърнете наобратно. Така лесно ще прехвърлите тестото, без опасност от накъсване. Ако все пак се разкъса, просто го залепете с пръсти. Надупчете леко блата с вилица. |
5
|
За плънката разбийте маслото и меда или кокосовата захар, докато стане пухкава смес. Сложете и яйцата. Оставете малко яйце за намазване на блата отгоре. Прибавете бадемовия и ваниловия екстракт и разбъркайте добре. |
6
|
Накрая добавете и бадемовото брашно, разбъркайте и изсипете цялата смес върху блата. Стърчащите краища може да обърнете върху блата. Намажете ги с останалото яйце. Подредете отгоре разполовените смокини. |
7
|
Печете 30 минути, докато се получи загар по краищата. Извадете от фурната и оставете да изстине. |
Всички коментари
Kоментар