Съставки
-
125 г. брашно от елда
-
25 г. какао на прах
-
1/2 ч.л сода бикарбонат
-
1/2 ч.л. бакпулвер
-
щипка сол
-
60 г. кокосово масло, твърдо
-
120 г. кокосова захар или захар от фурми
-
1 ч.л. ванилов екстракт
-
120 г. черен шоколад, поне 70% какао или с кокосова захар (може да заместите 50 г. от шоколада с 50 г. какаова маса)
-
2 яйца, на стайна температура
-
20 г. черен шоколад, на топчета, с кокосова захар
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В купа смесете всички сухи съставки - брашното, какаото, содата, бакпулвера и солта и разбъркайте. |
3
|
Разтопете шоколада на водна баня и оставете настрани леко да изстине. |
4
|
|
5
|
Добавете сухите съставки към маслената смес и разбийте за кратко. Изсипете и разтопения шоколад и отново разбъркайте. |
6
|
Прибавете и яйцата и пак разбъркайте с миксера. Най-накрая сложете и парченцата шоколад. Разбъркайте внимателно с шпатула. |
7
|
С помощта на лъжица, загребете от сместа и поставете в тавата. Не е нужно да оформяте бисквитите. Оставете разстояние между тях понеже доста нарастват. |
8
|
Печете във фурната около 10 минути. Извадете от фурната и оставете да изстинат добре преди да сервирате. |
Всички коментари
Kоментар