Съставки
-
200 мл. брашно, безглутеново на Semper, или друг вид
-
1 ч.л. сода бикарбонат
-
щипка сол
-
75 г. кокосово масло, разтопено (оригиналната рецепта е с безлактозно масло)
-
80 г. кокосова захар (оригиналната рецепта е с кристална захар)
-
3 с.л. какао на прах
-
1 ч.л. ванилов екстракт
-
3 с.л. сироп от захарно цвекло (оригиналната рецепта е с автентичен шведски сироп за печене Ljus sirap)
-
3 блокчета от черен шоколад без захар, нарязани на малки парчета
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В купа смесете брашното, содата и солта и разбъркайте. |
3
|
В друга купа смесете кокосовото масло, кокосовата захар, какаото, ваниловия екстракт и сиропа от захарно цвекло. Прибавете сухите съставки и разбъркайте, докато се поемат добре и се получи твърдо тесто. Накрая добавете и начупения шоколад. |
4
|
С ръце оформете бисквитите. Аз получих 6 големи бисквити, но може да ги направите в по-малки размери. Не притискайте отгоре бисквитите. |
5
|
Печете 10-12 минути. Извадете от фурната и оставете да изстинат напълно. На следващия ден даже са още по-вкусни. |
Всички коментари
Kоментар