Съставки
-
За основата:
-
220 г. бадемово брашно
-
70 г. арарут на прах
-
75 г. кленов сироп
-
1 ч.л. бакпулвер
-
3-4 с.л. студена вода
-
За карамелените ябълки:
-
6 малки ябълки, почистени и нарязани на парченца
-
100 мл. пълномаслено кокосово мляко
-
90 г. кленов сироп
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Загрейте тиган на котлона. Сложете в него нарязаните ябълки, кокосовото мляко и кленовия сироп. Оставете да къкрят на слаб огън, докато кокосовото мляко се редуцира до половина. |
3
|
През това време загрейте фурната на 200 градуса. |
4
|
|
5
|
Печете 15-20 минути, докато основата добие лек загар. Извадете от фурната и оставете да изстине. След това обърнете цялото съдържание върху чиния или поднос. |
6
|
Сервирайте тарта леко охладен! |
Всички коментари
Kоментар