Съставки
-
1 1/2 ч.ч. сурови лешници
-
12 фурми, без костилки
-
2 с.л. какао на прах
-
2 с.л. кокосово масло, разтопено
-
щипка сол
-
100 г. какаова маса или черен шоколад
-
2-3 с.л. мед или кленов сироп
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Добавете фурмите, какаото, кокосовото масло и щипка сол. Сложете и малко вода, за да смелите всичко лесно. |
3
|
Приберете получената паста във фризера за 20 минути, за да стегне малко. Извадете и започнете да оформяте топчета, като в средата на всяко сложите по един цял лешник. Подредете бонбоните върху пергаментова хартия и отново приберете на хладно да стегнат. |
4
|
Разтопете на водна баня на бавен огън какаовата маса или черния шоколад. Оставете какаовата маса да поизстине малко и след това добавете меда. Разбъркайте добре. Потопете и оваляйте добре охладените бонбоните в шоколада. Поръсете с малко натрошени лешници отгоре, докато още не е стегнал съвсем шоколадът. |
5
|
Съхранявайте на хладно. |
Kоментар