Как да приготвим
1
|
|
2
|
Смелете в блендер бадемите на брашно. Смесете ги с пастата от фурми и малко вода. Ако нямате готова паста от фурми, използвайте обикновени фурми и ги смелете в блендер с малко топла вода, докато станат на паста. Разпределете сместа по дъното на формата равномерно и леко притиснете. |
3
|
За да направите крема смелете в блендер до гладка смес накиснатото и добре изплакнато кашу, кокосовото мляко, кленовия сироп и сока от лимон. |
4
|
|
5
|
Когота сладкото изстине, изсипете 2/3 от него върху ядковата основа. А другата 1/3 сложете в крема и разбъркайте леко. Сложете крема върху черешовото сладко. |
6
|
Приберете тортата във фризера, за да стегне. |
7
|
Загрейте в малък съд кокосовото мляко, докато леко се затопли, без да завира. Добавете вътре шоколада или какаовата маса и разбъркайте, докато се разтопи. |
8
|
Извадете от фризера тортата и залейте с глазурата. Украсете веднага с черешите, за да могат да залепнат и стегнат, щом шоколадът изстине. |
9
|
Съхранявайте в хладилник до 2-3 дена. |