Съставки
-
За основата:
-
150 г. бадеми, сурови
-
100 г. паста от фурми
-
1-2 с.л. вода
-
За крема:
-
300 г. кашу, предварително накиснато в студена вода за 4 часа или в гореща за 30 минути
-
200 мл. пълномаслено кокосово мляко (от консерва)
-
90 мл. кленов сироп
-
сокът на 1/2 лимон
-
За черешовото сладко:
-
300 г. череши, почистени от костилките (може пресни или замразени)
-
3 с.л. кленов сироп
-
3-4 с.л. арарут на прах
-
За глазурата:
-
100 г. черен шоколад с кокосова захар или 100 г. какаова маса
-
180 мл. пълномаслено кокосово мляко (от консерва)
-
За украсата:
-
пресни череши с дръжките
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Смелете в блендер бадемите на брашно. Смесете ги с пастата от фурми и малко вода. Ако нямате готова паста от фурми, използвайте обикновени фурми и ги смелете в блендер с малко топла вода, докато станат на паста. Разпределете сместа по дъното на формата равномерно и леко притиснете. |
3
|
За да направите крема смелете в блендер до гладка смес накиснатото и добре изплакнато кашу, кокосовото мляко, кленовия сироп и сока от лимон. |
4
|
|
5
|
Когота сладкото изстине, изсипете 2/3 от него върху ядковата основа. А другата 1/3 сложете в крема и разбъркайте леко. Сложете крема върху черешовото сладко. |
6
|
Приберете тортата във фризера, за да стегне. |
7
|
Загрейте в малък съд кокосовото мляко, докато леко се затопли, без да завира. Добавете вътре шоколада или какаовата маса и разбъркайте, докато се разтопи. |
8
|
Извадете от фризера тортата и залейте с глазурата. Украсете веднага с черешите, за да могат да залепнат и стегнат, щом шоколадът изстине. |
9
|
Съхранявайте в хладилник до 2-3 дена. |
Kоментар