Как да приготвим
1
|
|
2
|
За да направите основата смелете в блендер двата вида ядки на брашно. Прехвърлете ги в купа. Добавете какаото и разбъркайте. |
3
|
Смелете фурмите на паста в блендера с малко гореща вода, около 1 с.л. Сложете пастата от фурми при смлените ядки и омесете с пръсти, докато се получи еднородна смес. |
4
|
|
5
|
Изплакнете под течаща вода накиснатото кашу. Сложете го в блендера. Добавете пресния спанак, кокосовото мляко, кленовия сироп, сока от лимон и етеричното масло от мента. Разбийте на няколко пъти, докато сместа стане напълно гладка. Пробвайте на вкус, ако има нужда добавете още кленов сироп. Ако желаете първо сложете само 2 капки от ментата и опитайте. За по-изразен ментов вкус, може да добавите и 4 капки. |
6
|
Извадете блата от фризера. Залейте със спаначения крем отгоре и отново приберете. Тортата трябва да стегне във фризера поне 4 часа. |
7
|
Преди да сервирате, извадете на стайна температура за 1-2 часа. |
8
|
Разтопете черния шоколад или какаовата маса на водна баня и наръскайте небрежно тортата отгоре. |
9
|
Съхранявайте във фризера. |