Съставки
-
За основата:
-
1/2 ч.ч. сурови лешници
-
1/2 ч.ч. сурови бадеми
-
2 с.л. какао на прах
-
14 броя фурми, почистени от костилките
-
За крема:
-
2 ч.ч. кашу, накиснато за поне 4 часа в студена вода или за 30 мин. в гореща вода
-
1 ч.ч. пресен спанак, плътно притиснати листата в чашата, добре измит и почистен
-
220 мл. кокосово мляко от консерва, на стайна температура (да не се е отделила маслената част отгоре)
-
120 мл. кленов сироп (или повече според предпочитанията Ви за сладко)
-
прясно изцеден сок от 1 лимон
-
3 капки етерично масло от мента на doTerra
-
За декорация:
-
20 г. черен шоколад или какаова маса
Как да приготвим
1
|
|
2
|
За да направите основата смелете в блендер двата вида ядки на брашно. Прехвърлете ги в купа. Добавете какаото и разбъркайте. |
3
|
Смелете фурмите на паста в блендера с малко гореща вода, около 1 с.л. Сложете пастата от фурми при смлените ядки и омесете с пръсти, докато се получи еднородна смес. |
4
|
|
5
|
Изплакнете под течаща вода накиснатото кашу. Сложете го в блендера. Добавете пресния спанак, кокосовото мляко, кленовия сироп, сока от лимон и етеричното масло от мента. Разбийте на няколко пъти, докато сместа стане напълно гладка. Пробвайте на вкус, ако има нужда добавете още кленов сироп. Ако желаете първо сложете само 2 капки от ментата и опитайте. За по-изразен ментов вкус, може да добавите и 4 капки. |
6
|
Извадете блата от фризера. Залейте със спаначения крем отгоре и отново приберете. Тортата трябва да стегне във фризера поне 4 часа. |
7
|
Преди да сервирате, извадете на стайна температура за 1-2 часа. |
8
|
Разтопете черния шоколад или какаовата маса на водна баня и наръскайте небрежно тортата отгоре. |
9
|
Съхранявайте във фризера. |
Kоментар