Съставки
-
За основата:
-
2 ч.ч. безглутенови овесени ядки, фини
-
1 ч.ч. кокосови стърготини
-
15 броя фурми или сушени кайсии, без захар
-
За крема:
-
1 1/2 ч.ч. манго, нарязано на кубчета
-
1 1/2 ч.ч. кашу, накиснато предварително за 4 часа в студена вода или за 30 мин. в гореща вода
-
4 с.л. кокосово мляко, от консерва, само гъстата част
-
4 с.л. кленов сироп
-
6-8 к. етерично масло от лайм на doTerra или настъргана кора от 1 лайм и 2 с.л. от сока
-
1/2 ч.л. куркума на прах
-
За декорация:
-
сини боровинки
-
кокосови стърготини
Как да приготвим
1
|
|
2
|
За да направите основата, смесете в купа овесените ядки с кокосовите стърготини. Отделно смелете в блендер фурмите или сушените кайсии (зависи какво ще използвате, може и микс) с малко гореща вода, докато станат на паста. Добавете ги към ядките и разбъркайте добре. Изсипете основата във форма за торта и притиснете добре с длани, за да стане равен блатът. Може да приберете в хладилника, докато приготвяте крема. |
3
|
За да направите крема, изплакнете добре накиснатото кашу и сложете в блендер. Добавете мангото, кокосовото мляко, кленовия сироп и разбийте добре на няколко пъти за по няколко секунди, докато се получи гладък крем без бучки. Капнете и етеричното масло от лайм. Ако нямате, настържете кората на 1 лайм и добавете 2 с.л. от сока. Отново разбийте за кратко. Ако искате да подсилите жълтия цвят на крема, добавете и 1/2 ч.л. куркума на прах и разбъркайте. |
4
|
|
5
|
Преди да сервирате извадете за 1 час на стайна температура или за 2 часа в хладилника. Съхранявайте във фризера. |
Kоментар