Съставки
-
За сладкия хляб:
-
80 г. бадемово брашно
-
80 г. овесено брашно, без глутен
-
50 г. брашно от кафяв ориз
-
3 с.л. какао на прах
-
100 г. кокосова захар
-
1 ч.л. бакпулвер
-
1 ч.л. сода бикарбонат
-
1 ч.л. бурбонска ванилия
-
60 мл. кокосово масло, разтопено
-
200 мл. вода
-
100 г. боровинки, сини
-
За глазурата:
-
80 г. шоколад с кокосова захар
-
боровинки на прах, за поръсване
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В голяма купа смесете всички сухи съставки - брашната, какаото, кокосовата захар, ванилията, букпулвера и содата. Разбъркайте добре. |
3
|
Добавете кокосовото масло и водата и разбъркайте до гладка смес. Прибавете и сините боровинки. |
4
|
|
5
|
Печете около 50 минути или докато клечка излезе суха от сърцевината на сладкия хляб. |
6
|
Извадете кейка от фурната и оставете да изстине. |
7
|
Разтопете на водна баня шоколада с кокосова захар. Щом кейкът изстине, го залейте с глазурата. Отгоре по желание поръсете с боровинки на прах. |
8
|
Най-добре оставете сладкият хляб да престои една нощ преди да разрежете. |
Kоментар