Съставки
-
За тестото:
-
160 г. овесено брашно
-
160 г. бадемово брашно
-
1 ч.л. канела на прах
-
5 с.л. кленов сироп
-
100 мл. кокосово масло, разтопено
-
За боровинковото сладко:
-
200 г. горски боровинки, пресни или замразени
-
2 с.л. чиа семена
-
2 с.л. кленов сироп
-
2 с.л. лимонов сок
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В купа смесете овесеното брашно, бадемовото брашно и канелата. Добавете кленовия сироп и кокосовото масло. Разбъркайте до получаване на гладко тесто. Приберете в хладилника за 30 минути, за да стегне тестото. |
3
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. |
4
|
Разточете тестото между 2 листа хартия за печене във формата на правоъгълник. Ако има някакви неравни краища, ги отрежете. |
5
|
Разпределете боровинковото сладко през средата на провоъгълното тесто, по цялата дължина. Прехвърлете едната част от тестото върху сладкото, а после и другата, като загръщане на плик. |
6
|
Нежно обърнете тестото, така че прегънатата част да бъде отдолу и разрежете на рулца с около 4 см. ширина. |
7
|
Подредете в тавата и печете 20-25 минути, докато краищата добият загар. |
8
|
Оставете да изстинат много добре. На следващия ден са още по-вкусни. |
Kоментар