• Начало
  • Десерти
  • Розова прохлада в кокосова купичка с течен шоколад, чиа, арония и кокос

Розова прохлада в кокосова купичка с течен шоколад, чиа, арония и кокос

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

2 банана, замразени
100 г. малини, замразени или пресни
1 ч.л. арония на прах
200 мл. кокосово мляко от консерва
кокосови стърготини за декорация
чиа семена за декорация
домашен течен шоколад за декорация
малини за декорация

Алергени

Малини

Кокосовите купички са ни любими - факт! Успешно можем да комбинираме всякакви плодове и зеленчуци в тях, стига въображението ни да е на ход. Децата обожават малини, а и те са толкова полезни, че си струва веднага да се забърка една красива розова прохлада с домашен течен шоколад, чиа, арония и кокос

Как да приготвим

1

Нарежете на колелца 2 банана и замразете за 1 нощ във фризера. Подредете бананите в чиния или голяма кутия, така че парчетата да бъдат едно до друго, а не едно върху друго. Ако замразнат слепнати, ще бъде много трудно да се блендират.

2

Смесете в блендер бананите, малините, кокосовото мляко и аронията. Блендирайте, докато се получи еднородно сладоледообразна смес. 

3

<span>Изсипете сместа в кокосовата купичка. Отгоре поръсете с кокосови стърготини, чиа, <span class="ingredient-name"><a data-id="2671" href="https://www.kulinarenblog.bg/десерти/домашен-течен-шоколад/" title="Домашен течен шоколад">домашен течен шоколад</a></span> и още малини. Приятна закуска!</span>

Още рецепти в кокосови купички