Съставки
-
1 голям сладък картоф (около 450 г.), обелен и нарязан на кубчета
-
220 г. масло, меко на стайна температура
-
-
400 г. кокосова захар
-
4 яйца
-
225 г. пълнозърнесто брашно
-
1 ч.л. бакпулвер
-
1/2 ч.л. бахар
-
1 ч.л. индийско орехче
-
1/2 ч.л. канела
-
1 щипка сол
-
180 мл. мляко
Как да приготвим
1
|
Загрейте в тенджера вода и сложете сладкия картоф да се вари за 20 минути, докато омекне. След това отцедете водата и оставете капака на тенджерата отворен, за да се изпари влагата от картофа. |
2
|
Загрейте фурната на 190 градуса и леко намажете с масло дъното и стените на форма за печене. |
3
|
Разбийте с миксер маслото, докато стане леко и пухкаво. Добавете кокосовата захар и продължете да разбивате. Добавете яйцата едно по едно, като разбърквате, докато всяко се поеме от сместа. |
4
|
Пресейте половината от сухите съставки и добавете към сместа. Разбийте добре. Добавете половината мляко и отново повторете процедурата със сухите съставки и млякото. При всяко добавяне на съставки, разбивайте добре. Намачкайте сладките картофи на пюре и ги добавете към сместа. |
5
|
Печете 50 минути или докато повърхността на пудинга е твърда при допир. Оставете да изстине леко преди да сервирате. |
Kоментар