Съставки
-
За печените круши:
-
4 круши, разполовени на две
-
1/2 ч.л. кардамон на прах
-
1-2 с.л. кокосово масло
-
2 с.л. мед, течен
-
За шоколадовия мус:
-
80 г. черен шоколад
-
80 мл. кокосова сметана
-
филирани бадеми, за декорация
Как да приготвим
1
|
Почистете и разрежете крушите по средата. Подредете ги в тавичка. С четка леко намажете отгоре всяка половинка с малко кокосово масло. Поръсете с кардамон на прах. |
2
|
Сложете крушите във фурната и печете на 180 градуса, докато омекнат добре, за около 20-25 минути. |
3
|
Щом се изпекат крушите, извадете от фурната и намажете с малко мед отгоре. |
4
|
За шоколадовия ганаш, затоплете в малка тенджерка кокосовата сметана. Не е нужно да завира, само леко да се затопли. Сложете вътре шоколада и разбъркайте, докато се разтопи напълно. Оставете да изстине и приберете в хладилник, за да стегне. |
5
|
С миксер разбийте шоколадовата смес, докато добие консистенция на мус. Сложете 1-2 с.л. от муса върху печените круши. Отгоре поръсете с филирани бадеми. |
Kоментар