Съставки
-
250 г. орехи, смлени в блендер на брашно
-
90 г. кокосова захар
-
2 белтъка
-
щипка сол
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната 160 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. |
2
|
Разбийте белтъците с щипка сол на сняг, докато вече не се обръщат от купата. Добавете кокосовата захар и отново разбъркайте. |
3
|
Накрая прибавете смлените орехи и разбъркайте със шпатула. |
4
|
Прехвърлете сместа в пош или като мен в малка найлонова торбичка, чийто край е отразян. |
5
|
Шприцовайте по малко от сместа върху тавата като оставяте разстояние между тях. За по-гладка повърхност намажете ореховките отгоре с вода. (Аз толкова бързах, че не съм ги мазала.) |
6
|
Печете 10-15 минути, като ги наблюдавате, за да не изгорят. |
7
|
Извадете от фурната и оставете да изстинат добре, за да не се начупят. |
Kоментар