Съставки
-
1/2 ч. ч. кокосово масло, твърдо
-
3/4 ч. ч. кокосова захар
-
2 яйца
-
1 ч.л. ванилов екстракт
-
2 ч.ч. брашно от маниока (касава)
-
1 ч.л. сода бикарбонат
-
щипка сол
-
1 ч.л. канела на прах
-
1/2 ч.л. индийско орехче на прах (или настръгано)
-
1 ч.ч. фини безглутенови овесени ядки
-
1 ч.ч. хрупкави флейки от елда (или обикновени пресовани ядки от елда)
-
черен шоколад на калети, поне 70% какао
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В голяма купа смесете твърдото кокосово масло, кокосовата захар, ваниловия екстракт и яйцата. Разбъркайте с миксер, докато се получи гладка еднородна смес. |
3
|
В друга купа смесете брашното, содата, подправките и двата вида ядки. Разбъркайте добре. |
4
|
|
5
|
С ръце загребете от сместа и оформете като топче. Подредете ги в тавата и леко притиснете отгоре с длани, за да станат плоски. По средата на всяка бисквитка сложете по едно парченце шоколад. |
6
|
Печете във фурната около 10 минути, докато бисквитките добия приятен загар. |
Всички коментари
Kоментар