Съставки
-
150 г. овесено брашно, без глутен или смляни безглутенови овесени ядки
-
150 г. безглутенови фини овесени ядки
-
1 ч.л. сода бикарбонат
-
щипка морска сол
-
100 г. кокосова захар
-
120 г. кокосово масло
-
150 г. фурми или паста от фурми
-
малко гореща вода
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В купа смесете овесеното брашно, овесените ядки, содата и солта. Разбъкайте и добавете кокосовата захар и кокосовото масло. Омесете с ръце добре тестото. Ако има нужда добавете много малко вода, 1 с.л., за да се споят съставките. |
3
|
Разделете тестото на две равни части. Едната част я разпределете по дъното на формичката и притиснете добре с длани, за да загладите първия пласт. |
4
|
|
5
|
Отгоре добавете и останалото тесто от овесени ядки. Разпределете и притиснете с длани. |
6
|
Сложете във фурната да печете около 20-25 мин. |
7
|
Извадете от фурната и оставете барчетата да изстинат много добре. Най-добре да разрежете на следващия ден или след поне 4 часа. |
Kоментар