Овесени барчета с боровинки

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За основата и поръската:
200 г. овесено брашно (или смляни в блендер овесени ядки), без глутен
120 г. фини овесени ядки, без глутен
100 г. кокосова захар
1/2 ч.л. канела на прах
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. ванилов екстракт
100 мл. кокосово масло, разтопено
За пълнежа:
2 ч.ч. боровинки (пресни или замразени)
50 мл. кленов сироп
1 с.л. лимонов сок, прясно изцеден
2 с.л. арарут на прах

Тези овесени барчета с боровинки са чудесна здравословна и вкусна закуска или леко хапване. Сладки барчета, покрити с хрупкави овесени ядки, с плътен и неустоим вкус и разбира се много боровинки.

Горските боровинки са най-добрата храна на земята. Те са пълни с антиоксиданти и прочистват организма от тежки метали. Аз използвам замразени боровинки, тъй като се съхраняват лесно, имам винаги на разположение и най-хубавото е, че замразяването засилва полезните качества на този божествен плод. 

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тавичка с размери 25х25 см. Покрийте с хартия за печене.

2

В голяма купа смесете всички съставки за основата. Разбъркайте много добре, за да разпредели равномерно кокосовото масло. По голямата част от сместа разпределете по дъното на тавичката. Притиснете с длани, за да заравните добре основата. Останала част запазете за поръсване на барчетата.

3

В малка тенджерка загрейте на средно силен котлон боровинките с кленовия сироп, лимоновия сок и арарута. Оставете да поври на котлона за около 5 минути. Разбърквайте периодично, за да не загори. Свалете от огъня и изсипете върху основата. Отгоре поръсете с останалата смес.

4

Печете във фурната 30 минути или докато ядките добият лек загар отгоре. Оставете да изстине добре преди да разрежете. 

Още рецепти с боровинки

Още рецепти с овесени ядки