Съставки
-
За основата и поръската:
-
200 г. овесено брашно (или смляни в блендер овесени ядки), без глутен
-
120 г. фини овесени ядки, без глутен
-
100 г. кокосова захар
-
1/2 ч.л. канела на прах
-
1/2 ч.л. сода бикарбонат
-
1 ч.л. ванилов екстракт
-
100 мл. кокосово масло, разтопено
-
За пълнежа:
-
2 ч.ч. боровинки (пресни или замразени)
-
50 мл. кленов сироп
-
1 с.л. лимонов сок, прясно изцеден
-
2 с.л. арарут на прах
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В голяма купа смесете всички съставки за основата. Разбъркайте много добре, за да разпредели равномерно кокосовото масло. По голямата част от сместа разпределете по дъното на тавичката. Притиснете с длани, за да заравните добре основата. Останала част запазете за поръсване на барчетата. |
3
|
В малка тенджерка загрейте на средно силен котлон боровинките с кленовия сироп, лимоновия сок и арарута. Оставете да поври на котлона за около 5 минути. Разбърквайте периодично, за да не загори. Свалете от огъня и изсипете върху основата. Отгоре поръсете с останалата смес. |
4
|
Kоментар