Съставки
-
За браунито:
-
1/2 средно голяма тиквичка, настъргана, добре изцедена от излишната течност
-
1 с.л. смляно ленено семе
-
80 мл. пълнозърнест сусамов тахан
-
40 мл. кленов сироп
-
80 г. кокосова захар
-
1 ч.л. ванилов екстракт
-
80 г. какао на прах
-
2 с.л. кокосово брашно
-
1/2 ч.л. сода бикарбонат
-
1/2 ч.л. морска сол
-
2 с.л. кокосово масло, разтопено
-
50 г. черен шоколад, натрошен или калети от черен шоколад
-
50 г. орехи, натрошени
-
За топинга:
-
50 г. черен шоколад
-
1 ч.л. кокосово масло
-
едра морска сол, за поръсване
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Настържете тиквичката и изцедете всичката излишна течност през марля. Прехвърлете в купа и добавете лененото семе, тахана, кленовия сироп, кокосовата захар и ваниловия екстракт. Разбъркайте добре. Сложете и какаото и отново разбъркайте внимателно. |
3
|
След това добавете кокосовото брашно, содата и солта. Накрая прибавете и кокосовото масло. Разбъркайте, докато се получи еднородна смес. |
4
|
|
5
|
Печете във фурната около 30-35 минути, докато извадите суха клечка от центъра на браунито. |
6
|
Извадете от фурната и оставете да се охлади напълно. В против случай браунито ще се рони. |
7
|
За топинга разтопете шоколада на водна баня. Добавете кокосовото масло и разбъркайте. Поръсете небрежно върху браунито с тиквички. Отгоре поръсете с едра морска сол. Това ще засили вкуса на шоколада. Разрежете на парчета и сервирайте. |
Kоментар