Мъфини с ябълки и кокос

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

120 мл. кокосово мляко, на стайна температура
60 мл. кокосово масло, разтопено и охладено
60 мл. кленов сироп
2 яйца, на стайна температура
2 с.л. кокосово брашно
8 с.л. бяло безглутеново брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
щипка сол
30 г. кокосови стърготини
4 ябълки, малки, настъргани

Алергени

Яйца

Вкусни и сочни мъфини с много ябълки и кокос. Не съдържат глутен, бяла рафинирана захар и млечни продукти. Приготвят се лесно и са идеални за сутрешна или следобедна закуска. Ако желаете, може да добавите орехи, моркови или стафиди. 

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тава за мъфини с хартиени формички или силиконови формички.

2

В купа разбъркайте кокосовото мляко, кокосовото масло, кленовия сироп и яйцата. 

3

В друга купа смесете брашната, содата и солта. Прибавете ги към течната смес и разбъркайте добре. Накрая прибавете кокосовите стърготини и настърганите ябълки. 

4

Разпределете сместта във формички за мъфини. Печете 25-30 минути. Извадете от фурната и оставете да изстинат напълно преди да консумирате. На следващия ден даже са по-вкусни.

Още рецепти за мъфини

Всички коментари

Среден рейтинг
(1)
Общо коментари: 1
Теодора
Здравейте! Благодаря за рецептата! Току-що я направих, но сместа ми стана доста гъста, не знам дали е нормално. Използвах брашно от елда вместо бяло безглутеново брашно. Ще видим резултата след 25 минути.🙂