Съставки
-
За тестото:
-
3 средно големи моркова, обелени и настръгани
-
230 г. пълнозърнесто брашно
-
1 ч.л. бакпулвер
-
1 ч.л. канела
-
2 яйца
-
4 с.л. мед
-
80 г. захар мусковадо
-
100 мл. олио от гроздови семена
-
1 с.л. лимонов сок
-
За глазурата:
-
150 мл. течна сметана
-
2 с.л. мед
-
2 с.л. лимонов сок
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В купа смесете брашното, бакпулвера и канелата. |
3
|
В друга купа разбийте яйцата, меда, захарта и олиото. После добавете морковите и лимоновия сок. Смесете тази смес с брашното. Разбъркайте до получаване на хомогенна маса. Изсипете в подготвената формичка и заравнете повърхността. |
4
|
|
5
|
За глазурата разбийте с телена бъркалка или миксер сметаната. Добавете меда и лимоновия сок. Разбъркайте, докато се поемат съставките. Намажете изстиналия кейк с глазурата. Съхранявайте кейка с глазурата в хладилник. |
Kоментар