Съставки
-
2 яйца
-
1 ч.ч. захар
-
1 ч.ч. мед
-
2/3 ч.ч. олио
-
2 ч.л. канела
-
1 ч.л. сода бикарбонат
-
1 пакетче бакпулвер
-
4 ч.ч. брашно
-
шипков мармалад за слепване
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 180 градуса. Пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. |
2
|
Пресейте брашното и добавете всички сухи съставки - содата, бакпулвера и канелата. Разбъркайте. |
3
|
След това добавете яйцата, захарта, олиото и меда. Трябва да се получи средно меко тесто, при необходимост добавете още брашно. |
4
|
Оформете малки топчета с влажни ръце и ги подредете в тава с хартия за печене. Оставете достатъчно място между отделните топчета, тъй като увеличават обема си доста. |
5
|
Печете около 5-6 минути. Доста бързо се приготвят, внимайте да не загорят. |
6
|
След като ги извадите от фурната и са още топли, ги слепете с шипков мармалад. |
7
|
Съхранявайте в затворен съд, за да останат меки. |
Kоментар