Съставки
-
175 г. марципан, мек, нарязан на малки кубчета
-
2 яйца, на стайна температура
-
75 г. масло, меко, на стайна температура
-
200 мл. айран
-
75 г. кокосова захар
-
1 ч.л. ванилов /бадемов/ екстракт
-
200 г. пълнозърнесто брашно
-
1 ч.л. бакпулвер
-
щипка сол
-
филирани бадеми, за поръсване
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 180 градуса. Пригответе продълговата правоъгълна форма за печене на кексове и намажете добре дъното и страните й с масло. |
2
|
В купа разбийте марципана, яйцата и маслото до гладка кремообразна маса. Постепенно добавете айрана, кокосовата захар и ваниловия екстракт. |
3
|
В отделна купа пресейте брашното, бакпулвера и солта. Върнете зрънцата от ситото в купата. Прибавете марципановата смес и разбъркайте добре, докато всичко се смеси. |
4
|
Изсипете сместа във формичката и поръсете обилно с филираните бадеми. |
5
|
Печете 30 минути или докато извадите суха клечка от сърцевината на кейка. |
6
|
Оставете да изстине добре във формата и сервирайте. |
Kоментар