Как да приготвим
1
|
Натрошете бисквитите добре на ситни трохи. Може да използвате кухненски робот, на ръка или да ги поставите в найлонов плик и да ги начукате с точилка, докато станат на трохи. |
2
|
Разтопете маслото и го смесете с натрошените бисквити до получаване на ронливо тесто. Разпределете тестото върху дъното на тавичка с подвижен ринг. |
3
|
В отделна купа смесете заквасената сметана, киселото мляко и пудрата захар. Изсипете тази смес върху бисквитите в тавичката, разпределете добре по цялата повърхност и сложете в хладилник да стегне малко. |
4
|
През това време загрейте на котлона малка тенджерка. В нея сложете малините, захарта и сока на лимона. Разбъркайте докато се разтопи захарта, свалете от котлона и оставете да изстине. |
5
|
В малко вода сложете желатина да набъбне за 5 минути. След като набъбне го разтопете за минута на водна баня, като внимавате да не се свари, в против случай ще загуби желиращите си функции. Оставете разтопения желатин да изстине. |
6
|
След това го смесете с малиновия сос и изсипете сместа в тавичката. |
7
|
Оставете чийзкейка в хладилника поне за 3 часа. |