Локумки

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

150 мл. зехтин
150 г. захар
650 г. брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
150 мл. бяло вино
1 кутия локум
пудра захар за поръсване

Локумките бяха абсолютна класика през детските ми години, но дори и сега си ги хапваме с удоволствие - и малки, и големи.

Как да приготвим

1

Изсипете в купа захарта и зехтина, и започнете да ги разбивате с миксер около 5 мин.

2

Добавете брашното и бакпулвера към сместа и продължете да бъркате.

3

Добавете виното и омесете леко, нелепкаво тесто.

4

Покрийте тестото с фолио или кърпа и го оставете в хладилник за около час.

5

Загрейте фурната до 180 градуса.

6

Разточете тестото с помощта на малко брашно и го разрежете на малки триъгълници.

7

На всяко парче сложете локум и завийте в посока от основата към върха.

8

Покрийте тава с хартия за печене и подредете кифличките.

9

Печете 15 минути в загрятата фурна.

10

Оставете да изстинат и поръсете с пудра захар.

Други наши десерти