Лимецови топчета с мед и орехи

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

200 г. брашно от лимец
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
щипка сол
40 г. кокосова захар
2 с.л. мед
2 с.л. кокосово масло, разтопено
1 ч.л. ванилов екстракт
2 с.л. вода
1 шепа орехи, натрошени на ситно

Алергени

Брашно от лимец
Мед

Вкъщи тези топчета от лимец, мед и орехи свършиха за 10 минути. Малки, симпатични топчета, които пасват идеално на малките ръчички. Изключително подходящи са за следобед чай. Не забравяйте, ако предлагате на малки деца, орехите да бъдат смлени или много ситно натрошени. 

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тава, покрита с хартия за печене.

2

В купа смесете брашното, бакпулвера, канелата и солта. Разбъркайте добре.

3

Отделно смесете кокосовата захар, меда, кокосовото масло и ваниловия екстракт и разбъркайте. 

4

Добавете сухите съставки към течните и разбъркайте, докато се поемат. При нужда добавете 2 с.л. вода. Тестото трябва да е твърдо, но не съвсем, защото бисквитите ще станат много твърди. Прибавете и натрошените орехи и омесете добре. 

5

С леко влажни ръце оформете малки топчета и подредете в тавата. Размерът на топчетата зависи от  вас. Аз предпочитам по-малки и се получават около 20 броя. Не притискайте топчетата, щом се изпекат, ще получат идеална кръгла форма. 

6

Печете 8-10 минути. Внимавайте да не загорят. 

7

Ако бисквитите станат много твърди, ги сложете в буркан с едно парче ябълка за една нощ. Така ще се овлажнят и ще станат по-меки. 

Други рецепти с брашно от лимец

Други наши десерти с мед