Съставки
-
200 г. брашно от лимец
-
1 ч.л. бакпулвер
-
1 ч.л. канела
-
щипка сол
-
40 г. кокосова захар
-
2 с.л. мед
-
2 с.л. кокосово масло, разтопено
-
1 ч.л. ванилов екстракт
-
2 с.л. вода
-
1 шепа орехи, натрошени на ситно
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тава, покрита с хартия за печене. |
2
|
В купа смесете брашното, бакпулвера, канелата и солта. Разбъркайте добре. |
3
|
Отделно смесете кокосовата захар, меда, кокосовото масло и ваниловия екстракт и разбъркайте. |
4
|
Добавете сухите съставки към течните и разбъркайте, докато се поемат. При нужда добавете 2 с.л. вода. Тестото трябва да е твърдо, но не съвсем, защото бисквитите ще станат много твърди. Прибавете и натрошените орехи и омесете добре. |
5
|
С леко влажни ръце оформете малки топчета и подредете в тавата. Размерът на топчетата зависи от вас. Аз предпочитам по-малки и се получават около 20 броя. Не притискайте топчетата, щом се изпекат, ще получат идеална кръгла форма. |
6
|
Печете 8-10 минути. Внимавайте да не загорят. |
7
|
Ако бисквитите станат много твърди, ги сложете в буркан с едно парче ябълка за една нощ. Така ще се овлажнят и ще станат по-меки. |
Kоментар