Как да приготвим
1
|
|
2
|
За да направите основата смелете ядките на брашно в блендер и прехвърлете в купа. Смелете и фурмите с 1 с.л. гореща вода на паста. Смесете всичко заедно - смлените лешници, пастата от фурми, какаото и канелата. Объркайте добре сместа с ръце и я разпределете по дъното на формичката. Притиснете добре, за да стане равен блатът и приберете във фризера за няколко минути. |
3
|
Извадете охладения блат и го залейте с муса от сливи. Разпределете равномерно и отново приберете във фризера. |
4
|
|
5
|
Разтопете черния шоколад или какаовата маса на водна баня. Отново сложете в блендера кашуто, кокосовото мляко, лешниковия тахан и кленовия сироп. Блендирайте до гладък крем и после добавете разтопения шоколад. Ако използвате какаова маса, добавете повече кленов сироп, според предпочитанията ви. Прибавете натрошени лешници в шоколадовия крем и разбъркайте. Изсипете шоколадовия крем върху лешниковия. Отново приберете във фризера. |
6
|
Щом кремът стегне, може да направите декорацията. Аз използвах натрошени и цели лешници, поляти с разтопен черен шоколад върху едната половина на тортата и лешников тахан върху другата половина. |
7
|
Преди да сервирате, извадете тортата на стайна температура за 1 час или за 2-3 часа в хладилника. |