Съставки
-
150 г. сурово кашу, накиснато във вода за 4 часа
-
4 с.л. кокосова захар (определете сами желаната от Вас сладост, може и само 3 с.л. да използвате)
-
4 с.л. кокосово масло, разтопено
-
1 с.л. кокосово мляко на прах разтворена в 3 с.л. топла вода или 3 с.л. кокосово мляко от консерва
-
щипка морска сол
-
15 -20 броя сурови какаови зърна, натрошени
Как да приготвим
1
|
Накиснете кашуто за 4 часа във вода. Прецедете кашуто от водата и прехвърлете в блендер. Разбийте за няколко секунди. Добавете и останалите съставки, без какаовите зърна. Блендирайте, докато се получи консистенция на крем. Ако има нужда добавете още кокосово мляко, докато получите желаната от Вас гъстота на крема. |
2
|
Добавете натрошени какаови зърна и разбъркайте. Получава се едно бурканче от 200 мл. |
3
|
Съхранявайте в хладилник и консумирайте до 5-7 дена. |
Kоментар