Съставки
-
100 г. черен шоколад, над 70% какао
-
100 г. кокосово масло
-
1 ч.л. ванилов екстракт
-
щипка сол
-
60 мл. кленов сироп
-
2 яйца
-
3 с.л. кокосово брашно
-
2 с.л. арарут на прах
-
1/2 ч.л. сода бикарбонат
-
100 г. къпини
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 170 градуса и пригответе плитка тавичка с размери 20х20 см., покрита с хартия за печене. |
2
|
Разтопете на водна баня черния шоколад, заедно с кокосовото масло. Махнете от котлона и добавете към тях ваниловия екстракт, щипка сол и кленовия сироп. |
3
|
В друга купа разбийте до пяна яйцата, прибавете ги към шоколадовата смес и разбъркайте внимателно със шпатула. |
4
|
Щом се смесят яйцата и шоколада, сложете кокосовото брашно, арарута и содата. Отново разбъркайте добре, за да се поемат брашната. |
5
|
Накрая добавете и къпините. Разпределете сместа във формичката и отгоре поставете още няколко къпини. |
6
|
Печете във фурната 25-30 минути. Извадете и оставете браунито да изстине добре преди да разрежете. |
Kоментар