Съставки
-
100 мл. кокосова паста
-
1-2 с.л. кленов сироп
-
15 броя печени белени лешници
-
50 г. кокосови стърготини
Как да приготвим
1
|
Кокосовата паста трябва да изглежда като разтопен бял шоколад. Затова ако има нужда, загрейте на котлона малка тенждерка с вода за 1-2 минути, без водата да завира, просто леко да се стопли и махнете от котлона. Потопете вътре бурканчето с кокосова паста. След 5 минути може да го извадите. |
2
|
В купичка изсипете 100 мл. от кокосовата паста. Добавете кленовия сироп и разбъркайте. Сместта мигновено променя консистенцията си и става лесна за обработка. С ръце оформете топчета, като в средата на всяко слагате по един лешник. Как да си опечете лешници, може да прочетете тук. |
3
|
Оваляйте обилно всяко кокосово топче в кокосовите стърготини. Подредете топчетата върху хартия за печене и приберете във фризера да стегнат. |
4
|
Извадете снежните топчета на стайна температура 10 минути, преди да сервирате. |
Kоментар