Съставки
-
150 г. пълнозърнесто брашно
-
50 г. кокосово брашно
-
1 ч.л. бакпулвер
-
1 щипка сол
-
2 яйца
-
120 г. кокосова захар
-
1 ч.л. ванилов екстракт
-
80 мл. олио от гроздови семки
-
150 мл. кисело мляко (овче)
-
100 г. черен шоколад
-
1 ч.л. кокосово масло, разтопено
-
кокосови стърготини, за украса, по желание
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В купа смесете двата вида брашно с бакпулвера и солта. |
3
|
В друга купа разбийте яйцата и кокосовата захар, докато се получи пухкав крем. После добавете ваниловия екстракт, олиото и киселото мляко. |
4
|
|
5
|
Разпределете сместа във формичките до 3/4 от вместимостта им. |
6
|
Печете около 20 минути или докато извадите суха клечка от сърцевината на мъфина. Получават се 6 големи или 12 мини мъфина. Ако печете големи мъфини в тава за мъфини, разпределете сместа във формичките по средата, а в останала част сложете вода. Така ще се изпекат по равномерно. |
7
|
За глазурата разтопете на водна баня шоколада. Добавете кокосовото масло и разбъркайте. Оставете глазурата да изстине и стегне на стайна температура. |
8
|
Извадете мъфините от фурната и оставете да изстинат. |
9
|
Зелейте ги с шоколадовата глазура. Ако глазурата е изстинала добре, тя ще се задържи върху мъфините, в против случай ще се разтече. |
Kоментар