Съставки
-
100 г. кокосови стърготини
-
100 мл. кокосово масло, разтопено
-
4 с.л. кокосов нектар
-
50 мл. кокосово мляко, студено, от консерва
-
300 г. черен шоколад, над 70% какао
Как да приготвим
1
|
В голяма купа смесете кокосовите стърготини с разтопеното кокосово масло и кокосовия нектар. Прибавете и студеното кокосово мляко. Разбъркайте добре, докато се поемат всички съставки. |
2
|
От получената кокосова смес оформете топчета и поставете в кутия (Може да използвате кутия с капак за лесно съхранение или специални формички за бонбони или формите за лед). Получават се около 30-35 топчета. Замразете за 1 час. |
3
|
Разтопете шоколада на водна баня, на среден до бавен огън в тенджерка с малко вода на дъното (Водата не трябва да достига купата с шоколада). |
4
|
Извадете кокосовите топчета от хладилника и с помощта на вилица потопете и оваляйте в шоколада. Подредете бонбоните върху пергаментова хартия. Приберете в хладилник, докато стегне шоколада. |
Kоментар