Съставки
-
200 г. масло, меко на стайна температура
-
1 ч.ч. захар мусковадо
-
2 жълтъка
-
1 ч.ч. кокосово брашно
-
1 ч.ч. обикновено брашно
-
черен шоколад, начупен на малки парчета
-
кокосов чипс за украса
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 160 градуса. Намаслете тава с размери 20 см. и 25 см. или с подобна вместимост. |
2
|
Разбийте в купа маслото със захарта до получаване на пухкава смес. Прибавете жълтъците. Сложете и двата вида брашно и смесете добре. |
3
|
Ще получите гъсто тесто. Прехвърлете в намаслената тава, като го разтелете с пръсти или с лъжица. |
4
|
Печете 20 минути, докато стане златистокафяво. |
5
|
Поръсете с начупения шоколад и върнете във фурната за още 1 минута, докато шоколадът започне да се топи. Размажете го след това върху блата. |
6
|
Поръсете с кокосов чипс и оставете да изстине върху решетка. След това лесно ще го разрежете във форми, по ваше желание. |
Kоментар