Съставки
-
1 средно голяма тиквичка, настъргана на ренде
-
4 с.л. тахан от тиквени семки
-
4 с.л. кленов сироп
-
2 с.л. кокосово масло, разтопено
-
1 ч.л. ванилов екстракт
-
100 г. бадемово брашно
-
парчета черен шоколад, калети, най-малко 70% какао
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Настържете тиквичката и я изстискайте добре от течността с помощта на марля или тензух. |
3
|
В купа смесете тахана и кленовия сироп. Разбъркайте ги добре. Добавете кокосовото масло и ваниловия екстракт. Накрая сложете бадемовото брашно и разбъркайте, докато се поемат всички съставки. Поръсете с калети черен шоколад. |
4
|
|
5
|
Печете 20-25 минути, докато кейкът добие лек загар. |
6
|
Извадете от фурната и оставете да изстине добре, преди да разрежете. |
Kоментар