Съставки
-
За тиквения кейк:
-
120 г. бадемово брашно
-
80 г. брашно от кафяв ориз
-
20 г. рожков на прах
-
70 г. кокосова захар
-
1 ч.л. бакпулвер
-
1 ч.л. сода бикарбонат
-
1 ч.л. канела на прах
-
2 с.л. смляно ленено семе, накиснато в 6 с.л. вода
-
20 мл. кокосово масло, разтопено
-
50 мл. овесено мляко (бадемово) (как да си направим овесено мляко)
-
300 г. сварена тиква
-
За тахановата глазура:
-
4 фурми, без костилка
-
4 с.л. бадемов тахан
-
2 с.л. рожков на прах
-
1/2 ч.л. канела на прах
-
80 мл. овесено мляко (бадемово)
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Накиснете лененото семе във вода за 10 минути. |
3
|
В купа смесете всички сухи съставки с кокосовата захар и подправките. Разбъркайте добре. После добавете и течните съставки - набъбналото ленено семе, кокосовото масло и овесеното мляко. Накрая добавете и намачканата на пюре сварена тиква. Разбъркайте добре и изсипете съдържанието във формичката и заравнете. |
4
|
|
5
|
Извадете от фурната и оставете да изстине напълно. |
6
|
Сложете в блендер всички съставки за тахановата глазура и разбийте за няколко секунди. Разпределете глазурата върху кейка. Разрежете на парчета и сервирайте. |
Kоментар